SK Wigör P05 Blå

Referat: Roslagsbro IF - SK Wigör P05 Blå

Hej, en dag sent referat men håll till godo!
Wigör kom på besök till Vårlyckan i denna för dagen tredje match! En match som flyttats fram något (30min) eftersom Wigör hade ytterligare en match samma dag.
Robban samlade ihop grabbarna och när vi började bli redo för match så drog vi lite av det vi satsat på under hösten och som tydligt har gett resultat. Kompakt försvar, yttermittfältarna skall fylla på ned i försvaret och vi skall spela passningsorienterat. Det låter såklart enkelt men kräver en hel del av spelarna.

Det blev en svängig match och när vi summerar denna match kan vi konstatera att vi har riktigt bra perioder när detta fungerar och vi har lite tyngre när det inte gör det. En del av poängen med att vi trummar på om detta är att försvararna skall ges tid och hjälp till att få möjlighet att försvara vårt mål.

Första inleddes lite trevande, vi fick många anfall mot oss. När vi inte fyllde på nedåt i försvaret så blev det tryck mot oss. Wigör försökte spela passningsorienterat och de gjorde det inledningsvis bra. Men vi hade John i försvaret och han hade en sån där dag när det mesta gick rätt. Vi fick se härliga brytningar av honom. Detta gjorde att vi succesivt blev tryggare i spelet och i 13' minuten kunde vi ta ledningen, 1-0 genom Jonte S. Wigör ville såklart mycket och de kunde kvittera 15' 1-1 innan Jonte igen utökade till 2-1 i periodens sista anfall 20'.

Vi samlade ihop oss i paus och pratade om fokus, komma lite närmre motståndaren och att fortsätta spela med enegi. Passningsspelet funkade bra!

Vi ser ett par juste räddningar av Alfons men vi får innan dess vittja vårt när efter 2-2 direkt i inledningen 21'. Vi spelar från och till riktigt bra. IQ och Leo bryter även dom bra i försvar och på mitten och en sådan brytning med uppspel gav Rasmus läge att ge oss ledningen. Med bestämdhet la han bollen vid sidan av målvakten, 3-2 28'. Vi har en bra period där Elias hittar positionerna bra och enkelt kan ta bollen av motståndarna för att han jobbar in i situationerna. Alfred och Jonathan finner ett par passningar och då får vi vassa anfall, men sen får vi tyvärr vittja nätet två gånger innan perioden tar slut. 30' 3-3 och 36' 3-4.

Vi tar ett peptalk under pausen, försöker lyfta det bra som sker men just här känner vi ledare att matchen kanske kan glida oss ur händerna. Men grabbarna vill annat! Tredje blir riktigt bra! Inte så att Wigör inte har chanser men vi vill mer! Leon tar fina ruscher liksom Linus och det ger energi! Leon lycks tråckla sig fram och kan avlossa ett skott som gör att vi kvitterar i inledningen 42' 4-4. Matchen väger, Alfred gör ett bra byte och får nästan fram en smart passning snett innåt bakåt som kunde bli ett fint mål men tyvärr kom en Wigörfot emellan, Wigör bryter och försöker kontra och här vi får åter se John göra en av otaliga brytningar innan han lägger upp bollen via Jonte som spelar Rasmus fri, 5-4 50'. Wigör försöker flytta upp och börjar spela längre bollar. De blir dock längre i laget och vi utnyttjar det bra. Jag tror att det är Jonathan som spelar en lång diagonalpass bort till Leon som från sidan kan smeka in bollen runt målvakten och in i bortre hörnet. En riktig fin prestation i fler steg och ett fint fotbollsmål 56' 6-4. Wigör trycker på en del mot slutet men vi håller dem för det mesta utåt hörnen.

När matchen är slut kan vi konstatera att vi under omgången spelat till oss, ja verkligen spelat till oss tre vinster! Bra jobbat grabbar! Ta med er känslan och bygg vidare på den! När vi spelar smart är vi bra!

Go Robro! Tack domaren Samuel, tack publiken och samtliga spelare på planen, både Wigör och vi försökte spela fotboll. Då är det gött att se på från sidan!